Nederlands oefenen voor de taaltoets!

Spellingtest Nederlandse taal groot succes

Den Haag, juli 2009. De in februari 2009 gelanceerde taaltest van Uitgeverij Pak is een groot succes. Inmiddels zijn er ruim 90.000 taaltesten gemaakt. Zowel leerlingen, studenten als volwassenen blijken geïnteresseerd te zijn in de regels van de Nederlandse spelling en de Nederlandse grammatica. De spellingtest over het plaatsen van een d of t, t of tt en dergelijke blijkt het populairst te zijn.

Uitgeverij Pak verwacht dat steeds meer Nederlanders de Nederlandse taaltest zullen maken. Veel hbo-studenten met name studenten op de pabo, gebruiken de taaltesten ter voorbereiding op hun Taaltoets Nederlands. Ook in die toets komen de onderdelen Nederlandse spelling, Nederlandse grammatica, interpunctie, woordenschat, uitdrukkingen en gezegden aan de orde.


Uitgeverij Pak lanceert Nederlandse taaltest

Den Haag, februari 2009. Iedereen kan op een eenvoudige manier online zijn kennis van het Nederlands testen. De test op de door Uitgeverij Pak gelanceerde site nederlandsetaaltest.nl bestaat uit zeven onderdelen: spelling werkwoordsvormen, spelling algemeen, zinsbouw/stijl, woordenschat, uitdrukkingen/gezegdes e.d., grammatica zinsontleding en grammatica woordbenoeming. De bezoeker van de site kan kiezen welke onderdelen hij wil maken. Na ieder testonderdeel verschijnt de uitslag. De testen zullen regelmatig vernieuwd worden, zodat ook de (eventuele) vooruitgang gemeten kan worden.

Uitgeverij Pak geeft studieboeken Nederlands uit voor scholieren en studenten. Het nieuwe boek 'Vlekkeloos Nederlands voor iedereen' is bedoeld voor de algemene markt. "Heel veel mensen zijn ontevreden over hun kennis van de Nederlandse taal. Ze geven aan het zicht te zijn kwijtgeraakt door het veranderen van de regels. Toch zijn die regels goed te leren. Onze laatste uitgave 'Vlekkeloos Nederlands voor iedereen' bevat alle noodzakelijke theorie, heel veel oefenstof plus bijbehorende antwoorden en is bovendien erg praktisch als naslagwerk. 'Taalvragen' kunnen er eenvoudig in opgezocht worden", stelt Dick Pak.

Uitgeverij Pak is inmiddels 10 jaar specialist in het uitgeven van (studie)boeken Nederlands. Dick Pak geeft sinds 1999, nadat hij lange tijd boeken Nederlands geschreven had voor andere uitgeverijen, zijn boeken in eigen beheer uit. Kenmerkend voor deze boeken zijn de goede, duidelijke uitleg van de theorie, de ruime hoeveelheid praktische oefenstof en de bijzonder lage prijs.
Dick Pak is onder meer docent op de Haagse Hogeschool bij de studierichtingen Communicatie en HEBO (Hogere Europese Beroepen Opleiding).